Dětské povlečení a přehozy

Spánkem trávíme, nebo bychom alespoň měli trávit, třetinu dne, tedy také třetinu života. Proto bychom si své místo pro spaní měli pečlivě vybírat a upravit ho tak, aby spánek byl co nejkvalitnější. Velkou úlohu jistě hraje umístění lůžka, jeho rozměry a kvalita. Podceňovat bychom však neměli ani výběr materiálů, ze kterých jsou vyrobeny přikrývky a ložní prádlo.

Správně zvolené povlečení by mělo splňovat základní funkce, tedy chránit peřiny před rychlým znečištěním a zároveň poskytovat svému majiteli potřebný komfort. Nabídka povlečení na trhu je dnes velmi široká, a lze sledy vybrat podle svých potřeb. Na zimu je vhodné povlečení, které opravdu zahřeje, tedy flanelové či bavlněné. V létě naopak potěší lehký satén nebo chladivé hedvábí. Pokud nepatříte k těm, kdo považují žehlení za příjemnou kratochvíli, pořiďte si raději krepové povlečení, které žehlení vůbec nepotřebuje. Naopak s damaškem získáte větší eleganci, ale žehlení se rozhodně nevyhnete.

Pouze povlečení však k ochraně peřin nestačí. Abyste zabránili zbytečnému znečištění místa ke spánku prachem a nejrůznějšími nečistotami, zvláště není-li Vaše ložnice oddělena od ostatních prostor bytu, je velmi vhodné ochránit celá lůžka ještě přehozy. Pokud navíc dobře zvolíte barvu a vzor přehozu, získáte stylový doplněk, který přesně zapadne do designu Vašeho bytu. Povlečení samo je jistě součástí designu ložnice, proto se výrobci předhánějí ve výběru vzorů a barev, tak aby si zde svůj styl našel opravdu každý. Ať už se rozhodnete ladit ložnici do čistě bílé, vášnivě rudé či do temných odstínů hnědé či černé, povlečení a přehozy. přes postel se postarají p dokonalý design pokoje.

Zvláštní skupinu v oblasti designu tvoří dětské povlečení. Pro malé snílky je totiž barva a vzor ještě snad ještě důležitější než pro dospělé. Lépe se totiž usíná v náručí pohádkových postav, Makové panenky, Rákosníčka či Krtečka, nebo v povlečení s vláčky či autíčky. Dětské povlečení, to je brána do světa malých snílků, vybírejme proto pečlivě.